maandag 28 januari 2013

Wat is digitale beeldverwerking?Wat is Digitale Beeldverwerking?

Reeds meer dan 10 jaar geleden werd het 'keuzevak' digitale beeldverwerking opgestart in de Academie voor Beeldende Kunst van Anderlecht. Tijdens de lestijden van - elke afdeling in de Hogere Graad - kan men een extra 'gratis opleiding' volgen van 2 uren per week. Men schrijft zich in op het secretariaat voor 1 oktober.

De student leert werken met beeldverwerkende programma's zoals Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe Illustrator, Adobe Dreamweaver, ... Men leert er zijn werk presenteren in de vorm van een 'portfolio' en als 'website' of 'blog'. Men kan er ook werken aan een eigen project. Dit project kan een nieuw concept zijn of een digitale uitbreiding zijn van een bestaand werk waaraan de student werkt in zijn atelier.

Digitale beeldverwerking is op de eerste plaats een artistieke opleiding die ook vereist dat er kennis vergaard wordt over beeldverwerkende programma's. Kleur, contrast, verhoudingen, layout en zelfs typografie zijn dagdagelijkse kost.

Wie kan dit keuzevak volgen?
Van de studenten die zich inschrijven voor dit keuzevak wordt verwacht dat ze kunnen werken met een computer. 
Bestanden aanmaken en opslaan in de juiste folders. Weten hoe een bestand te openen en met welk programma. De structuur en werking van een computer kennen. 

Er wordt geen voorkennis verwacht van de Adobe-programma's. PC-gebruikers wordt uitgelegd hoe klein het verschil is van te werken op Apple.

Alle studenten van Toegepaste Grafiek zijn welkom tijdens digitale beeldverwerking. Ze kunnen op woensdagnamiddag de lessen meevolgen of rustig verder werken aan hun opdrachten/project.

Indien je je meer wenst te specialiseren in layout, beeldverwerking, illustratie, web, video, … met Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Dreamweaver, After Effects, … schrijf je je best in, in de afdeling Toegepaste Grafiek (grafische vormgeving) in de Academie van Anderlecht.

© Charles Verraest